VÁSÁRI NAGYSZÍNPAD ÉS BOROK TERE
post icon

Időpont: 2021. augusztus 13-14
Helyszín: A II. Rákóczi Ferenc Alapiskola udvara
Napijegy: gútaiaknak 2,- EUR
vendégeknek 3,- EUR

15 éves korig ingyenes!

Augusztus 13. (péntek)

17:00 – ÚJRA EGYÜTT
(zenés szórakoztató műsor)
Fellépnek: Molnár Angelika és Sukola Tamás
Molnár Angelika: (hazai) opera, operett, aranykoszorús magyar nóta énekes.
Sukola Tamás: Énekes, műsorvezető.

18:30 – CARPEDANTE
A virtuális térben már sokan találkozhattak a felvidéki Carpedante zenekarral, amely épp a pandémia előtt alakult. Népszerű dalok feldolgozásaival váltak közismertté.
A zenekar alapítói Kulin Eduard „Ödi” és felesége, Kulin Pastorek Cynthia.
A Carpedante egy mindenevő formáció, mely a kezdeti trióból mára egy öttagú zenekarrá nőtte ki magát.
A fellépéseiken próbálnak mindig a közönség kedvében járni, egyaránt játszanak külföldi és magyar slágereket is. Nem tudnak nemet mondani az alternatív zenéknek, a folknak, vagy épp a jazznek sem, ezért mindenki talál magához illő nótát a repertoárukban.

20:00 – OMEGA REVIVAL
Az együttes 2014-ben alakult. Alapító tag Boledovič Ján, aki egyben a zenekar menedzsere is. Nagyon jó viszonyt ápolnak a népszerű OMEGA együttessel. Kérésükre feljátszották a Gyöngyhajú lány szlovák verzióját.
Sokat koncerteznek Magyarországon, Csehországban, de a legtöbbet Felvidéken lépnek fel.

21:30 – STORYUM
A zenekart 2009-ben alapította Janik Zsolt, azzal a szándékkal, hogy egy olyan formációt hozzon létre, amely képes saját dalokat szerezni és színpadra vinni. 2010-ben a zenekar elkészítette első lemezét, mely az INSOMNIA nevet viselte. Ez a lemez magyarországi és nemzetközi kiadóval is büszkélkedhet, a világ számos országában pozitív kritikával illették. Sajnos 2011-ben a zenekar életében egy komoly törés állt be, melyből csak 2016-ban sikerült kilábalni. 2018-ban a zenekar elkészítette második nagylemezét, a We Are The Fire c. albumot. Ez a lemez szintén egy nemzetközi kiadónak köszönhetően bejárta a világot, és a sikereken felbuzdulva a formáció újult erővel kezdett bele a nagy színpadi show-k kidolgozásába. Szlovákiában jó néhány szerzemény a Pátria rádió állandó műsorában is szerepel, ezek a dalok a koncerteken is elhangzanak. A zenekar tagjaiban szinte az egész Felvidék képviselteti magát, így nehéz lenne egyetlen városhoz kötni a bandát.

23:00 – DJ SZEMI ( retro disco)

Augusztus 14. (szombat)

Családi délelőtt a Szeretlek Gúta szervezésében:

9:30 – Bellő zenekar és táncház a Csemadok sortáncosaival
A Bellő zenekar a Bellő Néptánccsoport kísérő zenekaraként jött létre, majd 2015-ben önállósult. Fesztiválokon, táncházakban és versenyeken is találkozhatott velünk a közönség.

10:30 – Écsi Gyöngyi, bábszínház (gyermekműsor)
Előadóművészként bejárta egész Európát és a tengerentúlt. Hetényen énekkart és gyermek bábcsoportot vezet. Népzenei gyűjtéseit egyetemistaként kezdte a Zoborvidéken Ág Tibor népzenekutató mellett, majd a Felső-Gömörben folytatta. Iskolái néptánccsoportjában táncolt, majd énekes szólistája lett a pozsonyi Ifjú Sziveknek, a Ghymes együttesnek, a bécsi Kaláris zenekarnak és a nemzetközi Vents’d Est (Keleti Szél) világzenei együttesnek.

11:00 – Rutkai Bori Banda (gyermekkoncert)
Rutkai Bori énekes, képzőművész, dalszerző, szövegíró, mesekertész. A táncos dalok egyik játékból a másikba repítenek, a dalszövegek humortól, nyelvi leleményességtől szikráznak, Bori saját kezűleg készített, horgolt bábjaival, kellékeivel kelti életre a mesedalokat, és ha lehetőség van rá, festményeiből készült vetítés is gazdagítja az előadást. A gyerekek zenei idegenvezetőikkel kalandról kalandra vándorolnak, s közben nemcsak ők, de a szülők is önfeledten szórakoznak.

16:00 – MODUS MEMORY
Skupinu MODUS MEMORY založil známy slovenský hudobník Marian Greksa, ktorý v rokoch 1985 až 1987 spieval v skupine Janka Lehotského MODUS a nahral s ňou dve LP platne. Skupina MODUS MEMORY hrá prierez repertoáru skupiny MODUS a snaží sa vdýchnuť nový život najväčším hitom, ktoré spievali Marika Gombitová, Miro Žbirka, Janko Lehotský, Ľubo Stankovský, a Marian Greksa. Skupina MODUS MEMORY divákom približuje atmosféru 70-tych a hlavne 80-tych rokov prostredníctvom hitov skupiny MODUS, ktorá v tomto období patrila k tomu najlepšiemu, čo na československej hudobnej scéne vzniklo.
Promo video: https://www.youtube.com/watch?v=DglulHMtG4g
https://www.youtube.com/watch?v=i_kScuLUt9Y

17:00 –TÜCSÖK ZENEKAR
Az Együttes 2009 – ben alakult Szentesen.
Repertoárukon, illetve műsoraikban jelenleg kizárólag ismert magyar gyerekdalok, népdalok szerepelnek kicsit modern hangszerelésben , de terveik között szerepel saját dalok írása is.
A zenekar tagjai pedagógusok, illetve zenészek, akik a zenei nevelés értékeit hitelesen próbálják közvetíteni,valamint hangszereik megszólaltatásával, bemutatásával a gyerekek ismereteit bővíteni.
Fellépéseiken saját meséiket interaktív módon közvetítik a gyerekeknek, bevonva őket az éneklésbe – játékba – mesékbe is!

18:30 – FLOPP ZENEKAR
A Flopp zenekar 2019-ben alakult, öt tagból állt, idén bővült ki hét tagúvá.
Jelenlegi tagjai: Joó Bence, Lázók Eduard, Lázók Márió, Lázók Richárd, Ónodi Marcell, Pethő Marcell, Pusztai Máté. Mindnyájan klasszikus zenei oktatásban részesültek, de közös szenvedélyük a könnyű zene is.

20:00 – PÁL DÉNES (élő nagykoncert)
Magyar énekes, előadó. A 2012-es The Voice – Magyarország hangja és a 2014-es Sztárban sztár nyertese. Ebben az évben ő lett „Magyarország legsokoldalúbb előadóművésze”.
2016-ban részt vett a A nagy duett című showműsorban, ahol Demcsák Zsuzsa volt a partnere. Az év végén indult Sztárban sztár +1 kicsi című vetélkedőt partnerével, Varga Viviennel 2017. február 5-én megnyerték. 2020-ban részt vett A Dal 2020 tehetségkutató műsorban a Készen állsz című dalával.

21:00 – ALFA ROCK
A zenekar a 90-es években alakult. Alapító tagok: Vadkerti Imre - ének, Szlatky Zsolt - dob, Rigó Péter - szólógitár, Reicher Ricsi - basszusgitár, Kertai Kristián - billentyűs hangszerek, vokál, manager - Hencz Tihamér. Az akkori magyar rock zenéket játszotta a banda, valamint saját szerzemények is készültek. A jelenlegi csapat a régi zenekar reinkarnációja. Krnčan Milan - ének, Szlatky Zsolt - dob, Rigó Péter - szólógitár, Langschadl Dávid - szólógitár, Hencz Tihamér - basszusgitár, Kertai Kristián - billentyűs hangszerek, vokál.

22:30 – ROCKMISSZIÓ
A ROCKMISSZIÓ zenekar egy olyan csapat, amely generációkat köt össze ugyanúgy a közönség között, mint a színpadon egyaránt. A zenekari tagok között három generációs korkülönbség van. Jól tudják, hogy ez nagy kihívás, de a zenekar ezt misszióként éli meg: összekötni az idősebb generációt a fiatallal a ROCK zenén keresztül.
Olyan magyar, angol és szlovák rock nóták kerülnek előadásra, melyeket a közönség már régen, vagy egyáltalán nem hallott.

0:00 – DJ CARLOS és DJ ČEKU (disco maraton)
VÁSÁRI NAGYSZÍNPAD ÉS BOROK TERE
VÁSÁRI NAGYSZÍNPAD ÉS BOROK TERE

pondelok, 12. júla 2021, 10:57

Kalendár udalostí

calendar arrow left Sep 2021 calendar arrow right
Po Ut St Št Pi So Ne
30 31 01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 01 02 03