VÁSÁRI NAGYSZÍNPAD ÉS BOROK TERE

2021. augusztus 13. 17:00 - 2021. augusztus 15. 2:00

Felvenni a Google Naptárba
Időpont: 2021. augusztus 13-14
Helyszín: A II. Rákóczi Ferenc Alapiskola udvara
Napijegy: gútaiaknak 2,- EUR
vendégeknek 3,- EUR

15 éves korig ingyenes!

Augusztus 13. (péntek)

17:00 – ÚJRA EGYÜTT
(zenés szórakoztató műsor)
Fellépnek: Molnár Angelika és Sukola Tamás
Molnár Angelika: (hazai) opera, operett, aranykoszorús magyar nóta énekes.
Sukola Tamás: Énekes, műsorvezető.

18:30 – CARPEDANTE
A virtuális térben már sokan találkozhattak a felvidéki Carpedante zenekarral, amely épp a pandémia előtt alakult. Népszerű dalok feldolgozásaival váltak közismertté.
A zenekar alapítói Kulin Eduard „Ödi” és felesége, Kulin Pastorek Cynthia.
A Carpedante egy mindenevő formáció, mely a kezdeti trióból mára egy öttagú zenekarrá nőtte ki magát.
A fellépéseiken próbálnak mindig a közönség kedvében járni, egyaránt játszanak külföldi és magyar slágereket is. Nem tudnak nemet mondani az alternatív zenéknek, a folknak, vagy épp a jazznek sem, ezért mindenki talál magához illő nótát a repertoárukban.

20:00 – OMEGA REVIVAL
Az együttes 2014-ben alakult. Alapító tag Boledovič Ján, aki egyben a zenekar menedzsere is. Nagyon jó viszonyt ápolnak a népszerű OMEGA együttessel. Kérésükre feljátszották a Gyöngyhajú lány szlovák verzióját.
Sokat koncerteznek Magyarországon, Csehországban, de a legtöbbet Felvidéken lépnek fel.

21:30 – STORYUM
A zenekart 2009-ben alapította Janik Zsolt, azzal a szándékkal, hogy egy olyan formációt hozzon létre, amely képes saját dalokat szerezni és színpadra vinni. 2010-ben a zenekar elkészítette első lemezét, mely az INSOMNIA nevet viselte. Ez a lemez magyarországi és nemzetközi kiadóval is büszkélkedhet, a világ számos országában pozitív kritikával illették. Sajnos 2011-ben a zenekar életében egy komoly törés állt be, melyből csak 2016-ban sikerült kilábalni. 2018-ban a zenekar elkészítette második nagylemezét, a We Are The Fire c. albumot. Ez a lemez szintén egy nemzetközi kiadónak köszönhetően bejárta a világot, és a sikereken felbuzdulva a formáció újult erővel kezdett bele a nagy színpadi show-k kidolgozásába. Szlovákiában jó néhány szerzemény a Pátria rádió állandó műsorában is szerepel, ezek a dalok a koncerteken is elhangzanak. A zenekar tagjaiban szinte az egész Felvidék képviselteti magát, így nehéz lenne egyetlen városhoz kötni a bandát.

23:00 – DJ SZEMI ( retro disco)

Augusztus 14. (szombat)

Családi délelőtt a Szeretlek Gúta szervezésében:

9:30 – Bellő zenekar és táncház a Csemadok sortáncosaival
A Bellő zenekar a Bellő Néptánccsoport kísérő zenekaraként jött létre, majd 2015-ben önállósult. Fesztiválokon, táncházakban és versenyeken is találkozhatott velünk a közönség.

10:30 – Écsi Gyöngyi, bábszínház (gyermekműsor)
Előadóművészként bejárta egész Európát és a tengerentúlt. Hetényen énekkart és gyermek bábcsoportot vezet. Népzenei gyűjtéseit egyetemistaként kezdte a Zoborvidéken Ág Tibor népzenekutató mellett, majd a Felső-Gömörben folytatta. Iskolái néptánccsoportjában táncolt, majd énekes szólistája lett a pozsonyi Ifjú Sziveknek, a Ghymes együttesnek, a bécsi Kaláris zenekarnak és a nemzetközi Vents’d Est (Keleti Szél) világzenei együttesnek.

11:00 – Rutkai Bori Banda (gyermekkoncert)
Rutkai Bori énekes, képzőművész, dalszerző, szövegíró, mesekertész. A táncos dalok egyik játékból a másikba repítenek, a dalszövegek humortól, nyelvi leleményességtől szikráznak, Bori saját kezűleg készített, horgolt bábjaival, kellékeivel kelti életre a mesedalokat, és ha lehetőség van rá, festményeiből készült vetítés is gazdagítja az előadást. A gyerekek zenei idegenvezetőikkel kalandról kalandra vándorolnak, s közben nemcsak ők, de a szülők is önfeledten szórakoznak.

16:00 – MODUS MEMORY
Skupinu MODUS MEMORY založil známy slovenský hudobník Marian Greksa, ktorý v rokoch 1985 až 1987 spieval v skupine Janka Lehotského MODUS a nahral s ňou dve LP platne. Skupina MODUS MEMORY hrá prierez repertoáru skupiny MODUS a snaží sa vdýchnuť nový život najväčším hitom, ktoré spievali Marika Gombitová, Miro Žbirka, Janko Lehotský, Ľubo Stankovský, a Marian Greksa. Skupina MODUS MEMORY divákom približuje atmosféru 70-tych a hlavne 80-tych rokov prostredníctvom hitov skupiny MODUS, ktorá v tomto období patrila k tomu najlepšiemu, čo na československej hudobnej scéne vzniklo.
Promo video: https://www.youtube.com/watch?v=DglulHMtG4g
https://www.youtube.com/watch?v=i_kScuLUt9Y

17:00 –TÜCSÖK ZENEKAR
Az Együttes 2009 – ben alakult Szentesen.
Repertoárukon, illetve műsoraikban jelenleg kizárólag ismert magyar gyerekdalok, népdalok szerepelnek kicsit modern hangszerelésben , de terveik között szerepel saját dalok írása is.
A zenekar tagjai pedagógusok, illetve zenészek, akik a zenei nevelés értékeit hitelesen próbálják közvetíteni,valamint hangszereik megszólaltatásával, bemutatásával a gyerekek ismereteit bővíteni.
Fellépéseiken saját meséiket interaktív módon közvetítik a gyerekeknek, bevonva őket az éneklésbe – játékba – mesékbe is!

18:30 – FLOPP ZENEKAR
A Flopp zenekar 2019-ben alakult, öt tagból állt, idén bővült ki hét tagúvá.
Jelenlegi tagjai: Joó Bence, Lázók Eduard, Lázók Márió, Lázók Richárd, Ónodi Marcell, Pethő Marcell, Pusztai Máté. Mindnyájan klasszikus zenei oktatásban részesültek, de közös szenvedélyük a könnyű zene is.

20:00 – PÁL DÉNES (élő nagykoncert)
Magyar énekes, előadó. A 2012-es The Voice – Magyarország hangja és a 2014-es Sztárban sztár nyertese. Ebben az évben ő lett „Magyarország legsokoldalúbb előadóművésze”.
2016-ban részt vett a A nagy duett című showműsorban, ahol Demcsák Zsuzsa volt a partnere. Az év végén indult Sztárban sztár +1 kicsi című vetélkedőt partnerével, Varga Viviennel 2017. február 5-én megnyerték. 2020-ban részt vett A Dal 2020 tehetségkutató műsorban a Készen állsz című dalával.

21:00 – ALFA ROCK
A zenekar a 90-es években alakult. Alapító tagok: Vadkerti Imre - ének, Szlatky Zsolt - dob, Rigó Péter - szólógitár, Reicher Ricsi - basszusgitár, Kertai Kristián - billentyűs hangszerek, vokál, manager - Hencz Tihamér. Az akkori magyar rock zenéket játszotta a banda, valamint saját szerzemények is készültek. A jelenlegi csapat a régi zenekar reinkarnációja. Krnčan Milan - ének, Szlatky Zsolt - dob, Rigó Péter - szólógitár, Langschadl Dávid - szólógitár, Hencz Tihamér - basszusgitár, Kertai Kristián - billentyűs hangszerek, vokál.

22:30 – ROCKMISSZIÓ
A ROCKMISSZIÓ zenekar egy olyan csapat, amely generációkat köt össze ugyanúgy a közönség között, mint a színpadon egyaránt. A zenekari tagok között három generációs korkülönbség van. Jól tudják, hogy ez nagy kihívás, de a zenekar ezt misszióként éli meg: összekötni az idősebb generációt a fiatallal a ROCK zenén keresztül.
Olyan magyar, angol és szlovák rock nóták kerülnek előadásra, melyeket a közönség már régen, vagy egyáltalán nem hallott.

0:00 – DJ CARLOS és DJ ČEKU (disco maraton)
VÁSÁRI NAGYSZÍNPAD ÉS BOROK TERE
VÁSÁRI NAGYSZÍNPAD ÉS BOROK TERE

Eseménynaptár

calendar arrow left 2021 Okt calendar arrow right
H K Sz Cs P Sz V
27 28 29 30 01 02 03
04 05 06 07 08 09
10
11 12
13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31